Hrvatska legenda se u 39. godini oprostila od rukometa
EPA

Zaslužena mirovina

Hrvatska legenda se u 39. godini oprostila od rukometa

Velikan hrvatskog rukometa Blaženko Lacković oprostio se od aktivnog igranja.

Lacković, koji je bio dio zlatne hrvatske generacije iz Atine (2004.), odlučio je poslije više od dvije decenije igranja staviti tačku na bogatu karijeru i otići u zasluženu mirovinu.

Klub u kojem se umirovio je Hamburg, gdje je ujedno i ostvario najveće klupske uspjehe, a u oproštajnoj poruci otkrio je kako je imao ponuda da u 39. godini i dalje igra.

"Mogao sam još da igram odbranu u drugoj ligi, ali dosta je", poručio je Lacković.

Prekid karijere ne znači i Lackovićevo 'zbogom' rukometu, jer 'haubica iz Novog Marofa', kako ga nazivaju, uporedo radi i kao pomoćni trener Torstenu Jansenu.

Profesionalnu karijeru Lacković je započeo u Varteksu, a do dolaska u Hamburg još je nosio dresove Zagreba, Flensburga, Vardara i Kiela. Za reprezentaciju Hrvatske je upisao 195 nastupa i zabio 571 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi