Hrvatska nakon preokreta savladala Katar i popravila utisak pred Evropsko prvenstvo

Kauboji slavili s pet razlike

Hrvatska nakon preokreta savladala Katar i popravila utisak pred Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je Katar sa 33:28 u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo. 

Hrvati su razočarali jučer svoje navijače jer su odigtrali samo 33:33 protiv naše selekcije, ali danas su barem malo popravili dojam pobjedom protiv Katara u Poreču,.

Hrvatska je loše igrala u prvom poluvremenu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i većinom je bilo po jedan razlike za jedne ili druge. Ipak, Katar uspjeva na poluvrijeme otići s prednošću od 17:15 zahvaljujući golovima u posljednjim minutama.

U nastavku meča Katar ponovo igra dobro, ali samo do sredine drugog dijela. Do tada su gosti držali onih plus dva, ali Hrvatska se primiče i dolazi do vodstva 10 minuta prije kraja susreta.

To izabranici Line Červara nisu propustili iskoristiti da dođu do pozitivnog niza pa su brzo otišli na plus četiri, a do kraja meča i na plus šest. Ipak, Katar u posljednjim trenucima uzvraća i smanjuje razliku na pet golova. Završilo je 33:28 i Hrvatska je osvojila prvo mjesto na ovom turniru.

Hrvatska će na Euru biti u grupi A u Grazu skupa sa Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom. Prvi meč igra protiv Crne Gore.

Top Komentari

Noone
Supcina rasisticka. ****o otjerati iz rukometa i uopste iz sporta uz odgovarajucu novcanu kaznu. Kao i bilo koga ko ovog podrzaje.
0 1
Rajvosa2019
Lino Cmar se razjario , izbori u HR u punom jeku/ sisata pijandura dovela birace do orgazma- pojedincima od bijesa vec pjena ide na usta
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi