Kuglice "vole" Hrvatsku - Susjedi se imaju priliku "prošetati" na EHF EURO 2026

Ne bi trebali imati problema

Kuglice "vole" Hrvatsku - Susjedi se imaju priliku "prošetati" na EHF EURO 2026

E. Oštraković

Održano je izvlačenje grupa za kvalifikacije za EURO 2026 koji će biti održan u Danskon, Švedskoj i Norveškoj.

Ono što odmah treba naglasiti da su četiri reprezentacije oslobođenja učešća u kvalifikacijama za zavšrnicu, a to su tri domaćina i Francuska kao aktuelni šampion Evrope.

Kada je riječ o grupama očekuje nas nekoliko jako dobrih utakmica, a Hrvatska ne bi trebala imati problema kada je riječ o plasmanu na EURO.

GRUPA 1: Slovenija, Sjeverna Makedonija, Litvanija, Estonija

GRUPA 2: Mađarska, Crna Gora, Slovačka, Finska

Oglasi

GRUPA 3: Island, Grčka, Bosna i Hercegovina, Gruzija

GRUPA 4: Španija, Srbija, Italija, Latvija

GRUPA 5: Hrvatska, Češka Republika, Belgija, Luksemburg

GRUPA 6: Nizozemska, Farska Ostrva, Ukrajina, Kosovo

GRUPA 7: Njemačka, Austrija, Švicarska, Turska

Oglasi

GRUPA 8: Portugal, Poljska, Rumunija, Izrael

Smješteni su tako Hrvati u grupu 5 sa Češkom, Belgijom i Luksemburgom i teško da im neka od ovih reprezentacija može napraviti veće probleme.

Prvoplasirane i drugoplasirane selekcije iz svake grupe će obezbijediti plasman na završni turnir, a dalje će ići i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Tabela trećeplasiranih reprezentacija uključuje samo rezultate četiri utakmice trećeplasiranih ekipa protiv prve dvije prvoplasirane ekipe u grupi.

Vrijedi dodati i to da četiri najlošije rangirane reprezentacije u ovim kvalifikacijama ispadaju u pretkvalifikacije za EHF EURO 2028.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi