Sportski svijet priča o potezu reprezentativke Hrvatske: Magija za vječnost!

Da li je ovo moguće?

Sportski svijet priča o potezu reprezentativke Hrvatske: Magija za vječnost!

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Slovenije je u prvoj utakmici druge grupne faze na Evropskom prvenstvu u Ljubljani savladala Hrvatsku sa 18:26. Slovenke su slavile zahvaljujući uraganskom drugom poluvremenu koje su dobile sa 6:13.

Iako je Slovenija dobila ovu utakmicu, sinoćnji duel je obilježila golmanica Hrvatske sjajna Tea Pijević.

Tea je imala 11 uspješnih intervencija, a pored navedenog još je jednom pokazala da među stativama zna izvesti čuda.

Slovenke su odigrale sjajnu akciju, bila je to izrađena pozicija za šut, jedna od reprezentativki Slovenije je sjajno šutirala, a onda "mrak". Tea Pijević je u rašljama uhvatila živu loptu što se nije vidjelo na rukometnim terenima.

Tea je postala popualrna prije dvije godine na Evropskom prvenstvu kada je protivnicama hvatala žive lopte koje je "kupila" jednom rkuom, većinom su to bili udarci sa krila ili lopte koje su išle bliže tijelu.

Oglasi

Sada je Tea pokazala da je apsolutno doktorica za "mrtve lopte"

Ovakav jedna projektil uhvatiti koji uputi bek šuter u rukometu je pravo čudo, skoro i nemoguće.

Naravno u ovakvim situacijama golmanu se odmah pruža prilika da baca kontru što je i dodatni vjetar u leđa njegovom timu.

Zasigurno da je Tea Pijević vlasnica poteza godine, a mnogi će se složiti da je ovo jedna od najboljih odbrana u historiji rukometa.

Hrvatska u drugom kolu igra protiv Danske i treba im pobjeda kako bi zadržale matematičke šanse za plasman u polufnale.

Podsjetimo, Hrvatska brani bronzu sa prvenstva iz 2020. godine, a na ovom su bez Ćamile Mičijević koja je šampionat Starog kontinenta propustila zbog povrede koljena.

Top Komentari

malibega
Normala odbrana, blok ide u jednu stranu, golman u drugu, uhvatila loptu i šta? Magija jel? E novinarčići, magija je bio Enid Tahirović!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti