HSV bolji od Ademara, tri gola Terzića u trijumfu Veszprema

Vražalić i Vranješ bez učinka

HSV bolji od Ademara, tri gola Terzića u trijumfu Veszprema

Adnan Beganović

Danas su odigrana četiri susreta 1. kola Lige prvaka za rukometaše, a Ademar Leon naših Faruka Vražalića i Vladimira Vranješa, kod kuće je poražen od HSV-a (28:26).

Španska momčad je pružila dostojan otpor favoriziraniom HSV-u čije boje brani naš reprezentativni golman Enid Tahirović. Međutim, na kraju je kvalitet presudio, pa je HSV kući odnio bodove.

Lindberg sa 9, te Lijewski i Wori sa po 5 golova bili su najefikasniji kod HSV-a, dok je Ruesga sa 11 golova bio najefikasniji kod Ademara. Vražalić i Vranješ se nisu upisali u listu strijelaca.

Veszprem pred svojim navijačima nije imao problema sa Celjem. Slavila je mađarska momčad sa 32:22. Najefikasniji kod Mađara bio je Rodriguez sa 5 golova, dok je naš reprezentativac Mirsad Terzić postigao tri. Mackovsek i Marguc sa po 4 gola su bili najefikasniji kod Celja.

Podmlađena momčad Zagreba upisala je pobjedu u duelu sa Szegedom (30:27). Šprem sa 6 i Špiler sa 5 golova bili su najefikasniji kod Zagreba, dok je Prodanović sa 6 golova predvodio Szeged.

Najubjedljiviju pobjedu ostvarilo je Gorenje koje je deklasiralo St.Petersburg (35:22). Najefikasniji u redovima pobjedničke momčad bili su Bezjak sa 9 i Cehte sa 7 golova, dok je Pyshkin sa 4 gola bio najbolji kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.