HSV i Flensburg upisali sigurne pobjede

HSV i Flensburg upisali sigurne pobjede

U derbiju 23. kola rukometne Bundeslige Hamburg je kao gost savladao ekipu Gumersbacha sa 31:25, te tako zadržao kakve-takve šanse da se bori sa Kielom za naslov prvaka. 

Najbolji svjetski rukometaš Domagoj Duvnjak sa šest golova bio je prvo ime HSV-a, Stefan Schroder je dodao pet golova, dok je Andreas Schroder kod domaćina bio najbolji sa 11 golova, ali je izostala podrška ostalih saigrača. 

Šanse u borbi za naslov zadržao je i Flensburg ubjedljivom pobjedom protiv Lubbeckea 31:20. Anders Eggert je sa šest golova predvodio Flensburg do pobjede, a isti broj pogodaka na drugoj strani postigao je Maximillian Schubert. 

Večerašnjim porazom na gostovanju kod Mindena 30:28 šanse za titulu prvaka znatno je umanjio Fuchse Berlin. Soren Sudmeier je sa devet golova predvodio pobjednički tim, dok gostima nije pomogao ni sjajni Konstantin Igropulo sa 10 golova.

U najneizvjesnijoj utakmici večeri Ballingen je sa 28:27 slavio protiv Hannovera. Kai Hafner je sa šest golova bio najefikasniji kod pobjednika, a Torge Johanssen kod poraženog tima također je postigao šest golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.