HSV prošao Montpellier

Liga prvaka za rukometaše

HSV prošao Montpellier

Adnan Beganović

Danas su odigrana i posljednja četiri susreta 1. kola grupne faze rukometne Lige prvaka, a u derbiju dana HSV je u Montpellieru svladao istoimenu domaću momčad (30:26).

Derbi dana rukometne Lige prvaka pripao je HSV-u. Montpellier je bolje otovrio susret i većim dijelom prvog poluvremena je imao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i četiri gola (15:11), da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 15:12 za domaće. Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao gostujućim igračima koji serijom od 6:1 dolaze do preokreta (18:16). Montpellier je ubrzo uspio poravnati (18:18), no nakon toga na parketu je postojala samo jedna momčad i to ona gostujuća. HSV je na kraju stigao do zasluženog trijumfa (30:26), koji je za njemačku momčad od ogromne važnosti u borbi za prvu poziciju. U dresu Montpelliera igrao je i bh. internacionalac Branislav Obradović koji se jednom upisao u listu strijelaca. Obradović je početkom drugog dijela dobio crveni karton zbog tri isključenja.

U duelu skandinavskih momčadi, švedskog Savenhofa i danskog Koldinga, slavili su Danci (38:30). U prvom poluvremenu na partketu smo gledali izjednačenu igru. Obje momčadi smjenjivale su se u vodstvu, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:15. Na samom otvaranju drugog dijela Kolding pravi seriju od 8:1 i tako pratkički rješava pitanje pobjednika. Kod Savenhofa najefikasniji su bili Stenbacken sa 11 i Barud sa 5 golova, dok su kod pobjedničke momčadi Christiansen sa 10 i Spelleberg sa 7 golova bili najučinkovitiji.

Slovenačko Celje koje s klupe predvodi Noka Serdarušić napravilo je sjajan posao u Poljskoj. Naime, izabranici Noke Serdarušića upisali su trijumf (36:30), te su tako pokazali da se na njih treba ozbiljno računati. Najefikasniji kod Celja bili su Rnić sa 11 i Gajič sa 10 golova, dok su kod Kielcea najefikasniji bili Stojković sa 9 i Rosinski sa 7 golova.

Veszprem nije imao problema na gostovanju kod Presova. Mađarska momčad je slavila s ubjedljivih 35:27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije