HSV se provukao, poraz Montpelliera
Beutler je spasio HSV

Peto kolo Lige prvaka

HSV se provukao, poraz Montpelliera

M. Maksimović

Pet utakmica Lige prvaka je odigrano u nedelju.Za sada su neporaženi Barcelona, Atletico Madrid, HSV i Kopenhagen koji uz Kiel jedini ima utakmicu manje.

Oni najbolji su imali velikih problema u ovom kolu. Barcelona se mučila u Zagrebu, HSV je izvukao pobjedu u Kopru, dok je Kopenhagen kući savladao Montpellier.

Odličnu utakmicu u Kopru su odigrali Cimos i HSV. Gosti su u svom ritmu odigrali prvo poluvrijeme, imali su +6, ali su se stvari u nastavku zakomplikovale. Nakon 11:17 na poluvremenu, u 39.minuti Cimos je stigao do izjednačenja. Na kraju je Beutler skinuo sedmerac Krivokapiću, dok je na drugoj strani zabio Lindberg. Posljednji napad je imao Cimos, ali se HSV odbranio. Uz Krivokapića u domaćoj ekipi, Bojan Skoko je postigao pet golova, baš kao i na drugoj strani Lacković.

Kopenhagen je odigrao fenomenalnih 30 minuta protiv  Montpelliera, imao je +9, ali se također morao spašavati u završnici. Na kraju važan gol za tri razlike postiže Hansen kod 30:28. Ekberg i Sugurdsson su uništili goste sa po devet golova, tako da je i velikih 11 Kavtičnika bilo premalo.

U Berlinu, Atletico nije dozvolio iznenađenje. Gosti iz Španije su stalno držali prednost od dva gola, a ong trenutaka (sredina drugog dijela) kada su poveli 21:27 sve je bilo riješeno. U ekipi Atletica, Lazarov 6, kod domaćeg sastava Jaszka 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti