HSV u zadnjih 10 minuta prokockao pet golova prednosti

Zebre iz Kiela nepobjedive

HSV u zadnjih 10 minuta prokockao pet golova prednosti

Adnan Beganović

U derbiju 10. kola Bundeslige rukometaši Kiela su na gostujućem terenu savladali HSV (33:30).

Derbi 10. kola Bundeslige opravdao je očekivanja, a sjajnom igrom u završnici aktuelni prvak je uspio upisati novu pobjedu.

Kiel je bolje otvorio susret i do 24. minute je konstantno bio u vodstvu. No, u završnici prvog dijela HSV je ubacio u brzinu više, pa je rezultat preokrenuo u svoju korist i na odmor je otišao sa tri gola viška (15:12).

Kako je završio prvi dio, tako je počeo i drugi. HSV igra mnogo bolje i konstantno je u prednosti, a u posljednji deset minuta ulazi se pri rezultatu 28:23.

Slavlje u dvorani je već počelo, ali Zebre iz Kiela se nisu predavale, te su odigrale deset minuta za pamćenje.

Serijom od 7:1 do 57. minute rezultat preokreću u svoju korist (30:29). Do kraja HSV nije uspio uraditi ništa više, pa je konačnih 33:30 i realan ishod susreta.

Kod Kiela najefikasniji su bili Filip Jicha sa 8, te Marko Vujin sa 5 golova, dok su Marcin Lijewski sa 8, te Michael Kraus i Pascal Hens sa po 5 golova bili najefikasniji kod HSV. Bh. reprezentativni golman Enid Tahirović veći dio susreta proveo je na klupi HSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.