HSV ubjedjiv protiv Kiela

Njemački Superkup

HSV ubjedjiv protiv Kiela

Adnan Beganović

Utakmicom Superkupa između HSV-a i Kiela otvorena je rukometna sezona u Njemačkoj, a na veliko iznenađenje HSV je lakše od očekivanog pobijedio popularne Zebre (35:28).

Svoj debi u dresu HSV-a imao je i najskuplji rukometaš današnjice, hrvatski reprezentativac Domogoj Duvnjak i već u prvom susretu pokazao je da će biti veliko pojačanje za ovog bundesligaša.

Najefikasniji igrač susreta bio je rukometaš HSV-a, Hans Lindberg, sa 9 postignutih golova, dok su Duvnjak i Vori postigli po četiri. S druge strane, u redovima Kiela sa po 5 pogodaka najefikasniji su bili Momir Ilić i Henrik Lundstrom.

Superkup, Njemačka:
HSV – Kiel 35:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.