Humani za Šabana

Humani za Šabana

M. Skaka

U subotu 27.12.2008. od 16:30h u Sportskoj dvorani "Pobjeda" u Maglaju u organizaciji RK Maglaj SIMER odigrat će se rukometna utakmica, humanitarnog karaktera pod nazivom "HUMANI za ŠABANA". Ulaz iznosi 5 KM a sav prihod od ulaznica namjenjen je Maglajliji Ernadu Šahbazu "Šabanu", kojem je nedavno dijagnosticiran pigmentirani tumor na irisu desnog oka.

Akteri ove rukomete utakmice su bivši rukometaši RK Maglaj-a, igrači iz Premijer lige BiH, te rukometni reprezentativci BiH. Imena koja možete u nastavku pročitati obećavaju istinski rukometni spektakl.

Učešće su do sada potvrdili bivši igrači RK Maglaj i još uvijek aktivni rukometaši: Međić Tarik, Bjelobrković Alen, Omerović Sakib, Mehinović Aldin, Šahinović Emir "Bubi"...

Sadašnji i bivši rukometni reprezentativci BiH i ostali: Šabanović Adnan, Divković Ivan, Doborac Damir, Sirćo Edhem, Buljugija Bakir, Melić Fahrudin ( rep. Crne Gore), Grbić Vladimir, Ferhatbegović Emir, Čakić Emir, Mustafić Muhamed.

Podržite akciju!

U novembru mjesecu je 22-godišnjem Maglajliji Ernadu Šahbazu dijagnosticiran pigmentirani tumor na irisu desnog oka.

Velika finansijska sredstva (oko 25.000 KM) su mu prijeko potrebna za predstojeće pretrage koje mora obaviti u Švicarskoj, kao i za eventualni tretman ili operaciju koja će biti neophodna ukoliko se ne iznađe alternativa.

Kako su potrebna velika finansijska sredstva, koje Ernadova porodica nije u stanju obezbijediti, molba porodice Šahbaz i prijatelja upućena je svim institucijama, preduzećima i pojedincima dobre volje koji mogu i žele da pomognu.

BUDITE I VI DIO ISTINSKOG RUKOMETNOG SPEKTAKLA I KUPOVINOM JEDNE ULAZNICE POMOZIMO ŠABANU DA POBJEDI TEŠKU BOLEST!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.