I Nijemci priznali šta je prelomilo utakmicu u Düsseldorfu

Bh. rukometaši izgubili

I Nijemci priznali šta je prelomilo utakmicu u Düsseldorfu

Admin Čaušević

Izabranici Bilala Šumana su odigrali hrabar meč u Düsseldorfu, ali su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počeli porazom od Njemačke 25:21.

Bosna i Hercegovina je držala utakmicu u egalu do sredine drugog poluvremena, do tada je uglavnom bila u prednosti. 

A onda po ko zna koji put kada su u pitanju bh. rukometaši uslijedio je novi maler. Povrijedio se Ivan Karačića koji je do tada uz Nikolu Prcea bio najbolji ne terenu.

I njemački mediji su u svojim izvještajima utakmice naglasili da je upravo taj detalj prelomio utakmicu i da je to toda domaći tim igrao sramotno.

"Nakon sramotnog prvog polvremena (9:13), domaći su podigli koncentraciju u svim segmentima, ali ionako oslabljena ekipa Bilala Šumana povredom Karačića ostaje bez ključnog igrača i problemi su postali ogromni", navodi se u zaključku utakmice portala Sport.de.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za EP nastavlja domaćim mečom u nedjelju. U Bugojnu će rukometni Zmajevi dočekati Austriju.

Top Komentari

Tmm1987
****s ti vise hrabrost, hrabri smo mi od 92 pa slabo kad ugledasmo svjetskog ili evropskog u bilo kom sportu
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi