Igman izborio plasman u Premijer ligu BiH

Pod dirigentskom palicom bivšeg reprezentativca BiH

Igman izborio plasman u Premijer ligu BiH

Rukometaši Igmana s Ilidže predvođeni trenerom Ademom Bašićem, nekadašnjim rukometnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, pobjedom od 30:29 na gostovanju kod Jajca izborili su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

U meču koji je bio pun napetosti u kojem se uglavnom igralo gol za gol, izabranici nekadašnjeg srednjeg beka rukometne reprezentacije naše zemlje pokazali su zavidnu igru koja je na kraju rezultirala plasmanom u elitni rukometni rang u našoj zemlji. 

Spornih sudijskih odluka je bilo kako na ovoj, tako i na ranijim utakmicama Igmana, pogotovo na gostujućim terenima, ali se ekipa s Ilidže svojom kvalitetom izdigla iznad svih “kulinarskih radnji” i zasluženo slavila u ovom meču.

Koliko je psihički jaka, ali i dobro vođena govori i sam finiš utakmice u Jajcu. Pri rezultatu 29:29, Bašić je zatražio time-out, a nakon dogovorene akcije rukometaši Igmana su savršeno ispoštovali upute trenera i stigli do pogotka koji se na kraju ispostavio kao pobjednički.

Gotovo tokom cijele sezone Ilidžanci su glave rivale imali u Goraždu i Veležu, ali pobjeda u Mostaru bila je jasan dokaz da su rukometaši Igmana spremni za elitu. 

Pored čestitki rukometašima u rukovodstvu Igmana, svakako treba i posebno istaći mladog rukometnog stručnjaka koji je u svlačionicu kluba s Ilidže unio mnoge novitete, a na kraju je nagrađen. Tim u kojem je i sam stasao prije rata uveo je u elitni rang našeg rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.