Igman na Ilidži bolji od Krajine, Prijedor slavio u Gradačcu

Premijer liga za rukometaše

Igman na Ilidži bolji od Krajine, Prijedor slavio u Gradačcu

A. Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše odigrana su tri susreta, a do pobjeda su stigli Igman, Prijedor i Sloga.

Rukometaši Igmana su na Ilidži dočekali Krajinu iz Cazina i stigli su do zlata vrijedne pobjede (28:27). U veoma neizvjesnoj utakmici pobjednik je odlučen u samoj završnici, a najefikasniji u redovima Igmana bili su Čorbo i Bašić sa po sedam pogodaka, dok su Stanić sa 10 i Lipović sa sedam pogodaka bili najučinkovitiji kod gostiju iz Cazina.

U Gradačcu su snage odmjerili istoimena domaća ekipa i Prijedor, a na kraju su sasvim zasluženo slavili gosti (29:23). Božić sa pet, te Mirković, Pedić i Sarajlić sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Gradačca, dok su Unčanin sa osam, te Savić sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Prijedora.

U Doboju je Sloga nadigrala Zrinjski. Slavili su domaći sa ubjedljivih 36:27, a do pobjede ih je vodio sjajni Gavrić sa 14 pogodaka, dok je Sarajlić sa osam bio najefikasniji kod Plemića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.