Igrači RK Sloga već mjesecima ne primaju platu

Saopštenje za javnost

Igrači RK Sloga već mjesecima ne primaju platu

A. Beganović

Finansijska situacija u redovima aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka RK Sloga je katastrofalna. Igrači već mjesecima nisu primili platu, pa su se zbog toga službenim saoptenjem odlučili upoznati bh. javnost o dešavanjima u svom klubu.

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje za javnost kojeg potpisuje osam igrača RK Sloga, a koje vam SportSport.ba prenosi u cijelosti.

"Nismo namjeravali da se na ovaj način oglašavamo, nastojali samo da svoje probleme riješimo u klubu ili da bar razgovaramo o njima. Ali, nakon nekoliko pokušaja naišli smo na zatvorena vrata, pošto Zoran Blagojević, koji je još uvijek predsjednik kluba iako je već više od dva mjeseca u ostavci, nije htio da obavi razgovor s nama. Naš pismeni zahtjev da se sastanemo sa predsjednikom Zoranom Blagojevićem, na njegovu preporuku potvrdili smo svojim potpisima i dostavili sekretaru kluba dana 12.12.2012. godine.

Ispoštovali smo što je od nas traženo, pismeno smo se obratili, ali od strane kluba nismo dobili nikakav odgovor. Takav potez predsjednika kluba na najbolji način govori o odnosu njega i dijela uprave prema igračima. Izgleda da smo mi „krivi“ što smo osvojili tituli šampiona Bosne i Hercegovine i nametnuli veće obaveze upravi kluba, koja očigledno nije u stanju da se nosi sa njima. Tako nije bilo poslije 24. maja kada smo u odlučujućoj utakmici pobijedili ekipu RK „Borac“ Banja Luka i postali šampioni BiH, prvi put u istoriji kluba, ali i kao prvi klub iz Republike Srpske. Uprava je slavila taj uspjeh, što je i normalno, ali izgleda da su pretjerali u tome budući da nisu obezbjedili ni najminimalnije uslove za funkcionisanje kluba u novonastaloj situaciji.

Mi to najbolje osjećamo na svojoj koži, jer za cijelu jesenju sezonu dobili smo ni manje i više nego
po čedrdeset posto od avgustovske plate. Kada se zna da mi svi ili ogromna većina živimo od primanja po osnovu igranja rukometa, onda je sasvim jasno u kakvim problemima se nalazimo. Pojedini mediji objavljivali su informacije iz uprave da nam se redovno isplaćuju ugovorena primanja sa izvjesnim
zakašnjenjem, što nije tačno. Da je tako onda ne bi bilo ovog saopštenja, a mi ne bi imali ni potrebu da ovako reagujemo.

Znamo da je opšta finansijska situaciju u društvu, pa tako i u našem klubu teška, ali nikako ne možemo shvatiti inertnost uprave koja nije bila u stanju da nam isplati bar jednu ugovorenu nadoknadu za drugu polovinu godine ili bar da s nama obavi ljudski razgovor kako bi znali na čemu smo. Inertnost
predsjednika i dijela uprave pokazuje i činjenica da ista nije uspjela pronaći generalnog sponzora za šampiona države. Ne čudi što su za nas ostale samo mrvice, a u takvoj situaciji neki igrači bili su primorani da tuže klub, obzirom da im je egzistencija ugrožena, a preostali razmišljaju do to uskoro
učine. Po ponašanju predsjednika i dijela uprave stiče se utisak da im je stalo da se klub ugasi.

Naravno, ni mi nismo bogomdani da klub ne može bez nas, ali mi smo u takvoj situaciji da većina razmišlja o tome da potraži neku drugi sredinu za nastavak karijere. Pošto klub prema nama ne izmiruje osnovnu obavezu (isplatu ugovorene nadoknade za igranje), mi zbog neispunjenja obaveza iz
ugovora nemamo nikakve obaveze prema istom, osim moralne, a od nje se nažalost ne može živiti.

Već dugo trpimo bahat odnos predsjednika i dijela uprave prema nama i to je prevršilo svaku mjeru pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da klub ostane bez većine igrača. Javnost treba da zna da postoji
i takva mogućnost, da zna šta se dešava u RK „Sloga“ Doboj iz grada rukometa, prepoznatljivog po ovom sportu i čuvenom Turniru šampiona.

Nadamo se da se to, ipak neće dogoditi. U potpisu: kapiten Danko Panić, zatim Dejan Đurić, Peđa Dejanović, Goran Biljaka, Slaven Šijaković, Aleksandar Beljić, Vladimir Antonović, Milan Pavlov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.