IHF čuva dva "wild-carda", ko će biti sretnici?

Ko će dobiti poziv na Svjetsko prvenstvo?

IHF čuva dva "wild-carda", ko će biti sretnici?

E. Oštraković

Lista od 28 reprezentacija koje su već izborile plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu je i zvanično potvrđena od Međunarodne rukometne Federacije.

Tako su ostala još četiri slobodna mjesta, a dva su za reprezentacije iz Sjeverne Amerike i Kariba, odnosno Centralne Amerike.

Također dvije reprezentacije koje kroz kvalifikacije nisu uspjele izboriti plasman će dobiti "wild-card", te će se tako naći na Svjetskom prvenstvu.

Skoro je sigurno da će to biti neke od evropskih selekcija koje su ostale bez šansi za nastup na Svjetskom prvenstvu nakon što je EHF odlučio da se neće igrati baraž.

Reprezentacije koje su trenutno izborile plasman na Svjetsko prvenstvo su Egipat, Danska, Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, Kongo, Maroko, Tunis, Bahrein, Japan, Katar, Republika Koreja, Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska, Brazil, Argentina i Urugvaj.

Top Komentari

haris004
A zašto vam je mrsko raditi svoj posao ? Jel teško izdvojit minut i napisat koje su to reprezentacije ostale bez plasmana. Ovako članak nema apsolutno nikakvog smisla.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi