IHF odgovorio Slovencima
FOTO: EPA

Nakon ozbiljnih optužbi

IHF odgovorio Slovencima

H. Zilić

Slovenija je porazom od Egipta ostala bez četvrtine finala rukometnog Mundijala u Egiptu.

Slovenci su nakon ispadanja imali žalbe zbog suđenja, ali su u IHF poslali i ozbiljne optužbe da je čak 12 igrača bilo otrovano hranom te da su uoči susreta s Egiptom neki igrači vrištali od bolova.

Na ove optužbe Slovenaca oglasio se IHF.

"IHF se poziva na navode koje je Rukometni savez Slovenije objavio nakon posljednjeg meča u glavnoj grupnoj fazi u vezi s tim da se nekoliko njihovih igrača razboljelo tokom Svjetskog rpvenstva. Slovenski savez nije podnio nijedan zahtjev u ta dva dana prema IHF-u. Međunarodna rukometna federacija otvorit će istragu i zatražito od vladinog tijela nadležnog za kontrolu kvalitete hrane da da izjavu i istraži da li je doista riječ o trovanju hranom", naveli su iz IHF-a. 

Top Komentari

user1583752673
Bilo je nerijeseno. Ne poraz Slovenaca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi