Ilidža dobila Jedinstvo i izborila Evropu

Premijer liga za rukometašice

Ilidža dobila Jedinstvo i izborila Evropu

O. Lekić

U derbiju 21. kola Premijer lige za rukometašice Ilidža je u Tuzli svladala domaće Jedinstvo (27:21) i tako se probila na 3. mjesto premijerligaške tabele.

U veoma bitnoj utakmici u borbi za mjesto koje vodi u Evropu, izabranice Dominika Ilića nadigrale su Jedinstvo, koje su ovom pobjedom pretekle na tabeli.

U prvom dijelu susreta nešto bolje su bile domaće rukometašice koje su na odmor otišle s jednim golom prednosti (13:12).

Međutim, u drugom poluvremenu na parketu je postojala samo jedna ekipa. Ilidžanke su stisnule gas, te predvođene golmanicom Adelom Merdžanić, te Mirnom Čolić i Mersihom Sarajlić, u svim elementima rukometne igre nadigrale su Jedinstvo.

U redovima Jedinsta najefikasnije su bile Turudić sa 9 i Armina Omahić sa 4 postignuta gola, dok su kod gošći najučinkovitije bile Mirna Čolić sa 9, Mersiha Sarajlić sa 6 i Jasmina Pavlović sa 5 postignutih golova.

Ilidža je ovom pobjedom osigurala 3. mjesto na tabeli, te je došla do najvećeg uspjeha u posljednjih nekoliko godina.

Jedinstvo - Ilidža 21:27 (13:12)


ŽRK JEDINSTVO:
Avdić, Demirović, Kamarić, Turudić 9, Ar.Omahić 4, Alić 2, Al.Omahić 2, Saletović 1, Kušmić 1, Zubčević 2, Dubinović, Čerimagić.Trener: Zlatko Cipurković

ILIDŽA:
Merdžanić 1, Trogrlić, Mihajlović 1, Pavlović 5, Arfadžan 1, Brutus 2, Hadžiselimović, Ribić 2, Čolić 9, Sarajlić 6, Huskić, Muhić. Trener: Dominiko Ilić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti