Ilidža gubi dah, Mira nepobjediva

Premijer lige za rukometašice, 4. kolo

Ilidža gubi dah, Mira nepobjediva

Edmir Škorić

Sa dvije večeras odigrane utakmice, na Ilidži i u Mostaru, danas je kompletirano 4. kolo Premijer lige za rukometašice.

Rukometašice Borca, rezultatom 30:22, ostvarile su sigurnu pobjedu u Mostaru protiv Lokomotive, kojoj je ovo bio četvrti uzastopni poraz u isto toliko odigranih utakmica. Banjalučanke sada imaju 9 bodova, koliko i Zrinjski te Katarina, dok Mira ima tri boda više.

Na Ilidži nije bilo pobjednika. U veoma zanimljivoj utakmici favorizirane Ilidžanke su rezultatom 27:27 remizirale sa mladom ekipom Ljubuškog. Do neke 45. minute domaće rukometašice su imale prednost, no mlade gošće nisu se predavale i uspjele su preokrenuti rezultat u svoju korist. a na kraju su mogle i slaviti. Međutim, na isteku vremena Katarina Pavlović, koja je bila i najbolja igračica susreta, nije realizirala sedmerac. Ovim porazom Ilidžanke su već dosta zaostale za vodećom Mirom, iako su pred početak sezone najavljivale titulu.

Jučer su, podsjetimo, odigrane tri utakmice. Mira je nadigrala Jedinstvo (28:21), Zrinjski bio bolji od Knežpoljke (33:23), a duel Živinice i Hrasnica završen je bez pobjednika (35:35).

U duelu Živinice i Hrasnice viđena je triler završnica, a na kraju je završilo remijem, koji je možda i najrealniji ishod. Kod domaćih najefikasnija je bila Nukić sa 11, dok su kod Hrasnice Malanović i Vražalić sa po 8 golova bile najučinkovitije.

Nepobjediva Mira u Prijedoru nije imala većih problema sa Jedinstvom iz Brčkog. Domaće su slavile sa 28:21, a do pobjede su ih vodile Vlahović sa 9 i Lukač sa 7 golova, dok je kod gošći sa 7 golova najučinkovitija bila Pantić.

Katarina je još prije tri dana s 31:15 deklasirala Goražde. Kod domaćih najefikasnije su bile Kekić i Turudić sa po 7 golova, dok je kod Goražda najefikasnija bila Sarajlić sa 8 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.