Ilidža slavila u Mostaru

Premijer liga za rukometašice

Ilidža slavila u Mostaru

Adnan Beganović

Večeras su odigrana i posljednja dva susreta 2. kola Premijer lige za rukometašice. Ilidža je u Mostaru bila bolja od Lokomotive (30:24), dok su u Goraždu istoimena domaća ekipa i Živinice podijelile bodove (26:26).

Iako su u ovaj susret ušle kao apsolutne favoritkinje, rukometašice Ilidže teže od očekivanog su došle do bodova. Mlada ekipa Lokomotive pružila je dostojan otpor izabranicama Nedeljka Šakote, no na kraju je kvaliteta, ipak, presudila. Ovim trijumfom Ilidža se na čelu tabele poravnala sa Borcem i Mirom. Ove tri ekipe imaju po dvije pobjede iz isto toliko susreta.

Goražde je nastavilo sa lošim igrama. Nakon poraza u Tuzli, ni večeras pred svojim navijačima rukometašice Goražda nisu uspjele slaviti. Bod iz grada na Drini odnijele su Živinice.

Podsjetimo, sinoć je Borac svladao Knežopoljku (38:18), Mira je u Mostaru bila bolja od Katarine (28:24), dok je Ljubuški također u Mostaru svladao Zrinjski (32:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.