Ilidžanke nemoćne protiv Mire

Prijedorčanke nepobjedive

Ilidžanke nemoćne protiv Mire

Adnan Beganović

Kompletirano je 10. kolo Premijer lige za rukometašice, a u derbiju je vodeća Mira na Ilidži sasvim zasluženo savladala istoimenu domaću ekipu. Na ovaj način prijedorske rukometašice i teoretski su osigurale naslov jesenjih prvakinja.

Nakon ubjedljivih poraza u Evropi iz Ilidže su očekivali da će se u duelu sa Mirom vratiti na pobjednički kolosijek, međutim, trener domaćih Adem Bašić i njegove izabranice još jednom su razočarali malobrojne navijače.

Ilidža je tokom prvih 30 minuta bila bolja i na odmor je otišla sa tri gola viška (16:13), no u nastavku su vidno fizički spremnije i u ovom trenutku bolje rukometašice iz Prijedora uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist i na kraju su sasvim zasluženo slavile sa 29:24.

Kod Ilidže najbolja je bila, Najda Ribić sa 9 golova, dok su solidnu pariju pružile i Enida Hadžiselimović, te Emina Mujagić, koje su postigle po 6 golova. S druge strane kod novih jesenjih prvakinja najefikasnije su bile Vlahović sa 9, te Lukač sa 7 golova.

Kolo prije kraja Mira je osigurala jesenji naslov, dok se Ilidžanke nalaze na 5. mjestu, što je svakako veliki neuspjeh za ekipu koja za naše uslove u svojim redovima ima nekoliko dobrih i iskusnih igračica i čiji je stručni štab pred početak sezone najavljivao borbu za naslov.

U ostalim večerašnjim utakmicama postignuti su slijedeći rezultati: Katarina - Živinice 42:15, Lokomotiva - Knežopoljka 25:19, Jedinstvo - Hrasnica 45:31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.