Irfan Smajlagić novi trener Bosne SO
Irfan Smajlagić je vodio reprezentaciju Egipta

Irfan Smajlagić novi trener Bosne SO

Irfan Smajlagić novi je trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu, sarajevske Bosna Sunce osiguranje. Ovu nam je informaciju potvrdio i predsjednik Upravnog odbora Bosne SO Nermin Salman.

Smajlagić je sa Studentima potpisao ugovor u trajanju od tri godine, te će tako već od naredne sezone biti na kormilu sarajevskog kluba.

Proslavljeni rukometni stručnjak nalazi se trenutno u Sarajevu, gdje prati završnicu juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Proslavljeni rukometni stručnjak rođen je u Banja Luci 16. oktobra 1961. godine, a na Olimpijadi u Seulu 1988. godine bio je član reprezentacije tadašnje Jugoslavije, koja je osvojila bronzanu medalju.

Smajlagić je na Ljetnim olimpijskim igrama 1988. godine za bivšu Jugoslaviju nastupio u pet mečeva i postigao je 14 golova.

Također, osam godina kasnije, nastupio je za rukometnu selekciju Hrvatske na Olimpijadi u Atlanti, kada su Hrvati osvojili zlato.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.