Ivančev u Čeliku, stiže i Šabanović

Savić će u Čelik ako ne potpiše u Francuskoj

Ivančev u Čeliku, stiže i Šabanović

M. Skaka

Sinoć se pripremama rukometaša Čelika u Gradskoj areni priključilo i drugo veliko ovosezonsko pojačanje – Milan Ivančev (26), koji igra na poziciji srednjeg beka, a u Zenicu je došao iz beograske Crvene Zvezde.

Od ranije u ekipi je i drugi internacionalac Andreas Dominiković iz Hrvatske, a od narendog ponedjeljka priprema se priključuje i reprezentativni golman Adnan Šabanović, koji se danas vratio sa osmodnevne medicinske rehabilitacije iz Centra Reumal iz Fojnice.

Rukometaši Čelika, koji su šampioni jesenjeg dijela prventva u Premijer ligi BiH, 9. januara su započeli sa pripremama za nastavak u proljetnom dijelu prvenstva, sa ambicijama da nastave pobjedonosni hod i u nastvaku prve-nstva. Prvu utakmicu, već 3. febrara Čelik igra pred svojom publikom protiv RK Leotara iz Trebinja, a za tu utakmicu već sada u Zenici vlada veliko interesovanje.

Protekla prva sedmica priprema Čelika, a trenizi su se odvijaju dva puta dnevno u dvorani Gradske arene Zenica i na terenima Kamberovića polje, pod dirigentkom palicom trenera Mikija Filipovića i Sanjina Aldobašića. Radi se veoma ozbiljno,  paralelno i na jačanju fizičke spremnosti tima  ali i  u radu s loptom. Pripremama prisustvuje svih 18 raspoloživih prvotimaca.

"Svi igrači rade izvanredno i naporno. Prezadovoljan sam ozbiljim  radom svih igrača, ali želim posebno da istaknem mlade igrače: Amera Ekinovića, Hasu Ćosića, Amara Kobilicu, Anesa Bečića, Dženana Hodžića,  Jasmina Beganovića i Adnana Begagića koji rade na nivou pravih profesionalaca.", kaže Miki Filipović. "Sa njima Čelikova budućnost je osigurana." dodao je on.

Moguć i dolazak Savića

Dva dana se sa igračima Čelika družio i trenirao i reprezentativac BiH i bivši igrač Bosne BH Gasa Kosta Savić, koji je dobio poziv  iz Francuske za nastup u  drugoligašu Pauk iz Ausklanasa kod Marseja. Saviću ponedjeljak leti za Francusku, gdje treba da potpiše jednogodišnji ugovor, a koliko se to ne desi i ugovor se iz bilo kojih razloga ne potpiše vratit će se u Čelik.

"Žao mi je zbog Savića, s kojim smo dogovorili sve datalje i prijavili  ga Rukometnom savezu BiH za  registraciju za RK Čelik. Odličan je igrač i čovjek i mi se još uvijek nadamo da se on možda i vrati  iz Francuske, gdje u ponedjeljak ima konkretne dogovore.  Rastali smo se vrlo korektno i dogovorili se da će on svakako  jednog dana biti Čelikovac.", ističe Pane Škrbić, predsjednik kluba.

"Veoma sam zadovoljan onim  što sam vidio i doživio u RK Čeliku za ova dva dana: ekipa je sjajna, momci su izvanredni, atmosfera u timu i u Klubu je odlična, organizacija Kluba je na vrhunskom nivou, a  uslovi za rad u Čeliku su takođe odlični. Zato sam se odlučio, ako ikada budem ponovo igrao u BiH - to će biti jedino Čelik. Sad sam prednost dao inostranstvu, Francuskoj, tako da su to u Čeliku'znali i zajedno smo čekali razvoj događaja sa angažmanom u Francuskoj. Očekujem da ću u ponedjeljak potpisati ugovor u Francuskoj.", ističe reprezentativac BiH Kosta Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.