Iz Željezničara najavljuju lov na titulu

Premijer liga za rukometaše

Iz Željezničara najavljuju lov na titulu

O. Lekić

Rukometni klub Željezničar izborio je povratak u društvo najboljih bh. klubova, no čelni ljudi sarajevskog premijerligaša nemaju namjeru na tome stati. Naprotiv, predsjednik kluba Dragomir Bulajić najvaljuje lov na šampionsku titulu.


"Ambicije kluba su prvo mjesto. Napravili smo sve što je u našoj moći kako bi Želju vratili u vrh bh. rukometa gdje mu je i mjesto. Posljednjih desetak godina klub je tavorio, stalno je bio na nekoj vagi, tačnije na ivici opstanka. To želimo promijeniti i hoćemo da napravimo ekipu koja je kadra napraviti dobar rezultat", rekao je Bulajić za Nezavisne novine i dodao:

"Doveli smo veliki broj pojačanja. Za sve rivale u ligi smo nepoznanica, što može biti naša velika prednost. Radujemo se startu lige i utakmicama u Goraždu, Doboju, Visokom. Ove sezone nije bilo moguće da se oslonimo na domaće igrače, tačnije na sarajevsku djecu. Želimo rezultat i stoga smo doveli dosta igrača sa strane. Međutim, naš cilj i strategija je da Željezničar u budućnosti bude istinski sarajevski klub u kojem će igrati naši momci. Grad kao Sarajevo zaslužuje jedan takav klub i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Naravno, uz to želimo i da budemo u vrhu našeg rukometa, gdje je klubu kakav je Željezničar i mjesto."

Na klupi Željezničara od ove sezone sjedit će Nenad Kraljevski koji se s Crvenom zvezdom okitio naslovom šampiona Srbije, a u sarajevsku momčad tokom prelaznog roka stigli su: Haris Lingo, Faris Zahirović, Adis Hrbat, Vladislav Veselinov (svi došli iz Bosna BH gasa), Jasmin Omerović (Krivaja), Boris Sučić (Gorica, Hrvatska), Miloš Milošević, Đorđe Mihajlović (obojica Crvena zvezda, Srbija), Miloš Maksimović (Toledo, Španija), Miloš Lončar (Jugović, Srbija), Uroš Vuković (Constanca, Rumunija), Mirko Milošević (Cluj, Rumunija), Tomislav Stanković (Partizan, Srbija), Igor Bakić (Budućnost, Crna Gora), Nebojša Golić i Igor Rađenović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.