Izabran najbolji tim  Europskog prvenstva za rukometašice
Izabrane najbolje rukometašice proteklog Europskog prvenstva

Zanimljiv izbor

Izabran najbolji tim Europskog prvenstva za rukometašice

E. Dindić

Nakon završetka Europskog prvenstva za rukometašice, koje je osvojila Francuska, izarabane su i najbolje rukometašice. 

Ana Vjakhireva sjajna Ruskinja izabrana je za najkorisniju rukometašicu. Ona je jednostavno bila brilijantna tokom cijelog Europskog prvenstva na poziciji desnog beka i potpuno zasluženo došla do ove titule. Osim nje u najboljih tim izabrana je  i Maja Mehmedović reprezentativka Crne Gore koja je izabrana za najbolje lijevo krilo prvenstva.

Golman: Amandine Leynaud (Francuska), Lijevo krilo: Majda Mehmedović (Crna Gora), Lijevi bek:  Noemi Hafra (Mađarska), Srednji bek: Stine Bredal Oftedal (Norveška), Desni bek: Alicia Stolle (Njemačka), Desno krilo: Carmen Martin(Španija), Pivotmen:  Crina-Elena Pintea (Rumunija) Odbrambeni: Kelly Dulfer (Holadnija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi