Izabrana najbolja sedmorka Asobal lige

Izabrana najbolja sedmorka Asobal lige

Adnan Beganović

Posjetioci službene internet stranice Asobal lige izabrali su najbolju sedmorku u protekloj sezoni, a golman Ciudad Reala Arpad Šterbik po peti put za redom najbolji je čuvar mreže.

Pored Šterbika u idealnoj sedmorci su Juanín Garcia, Jerome Fernandez, Julen Aguinagalde, Raul Entrerríos, Laszlo Nagy i Luc Abalo, a svi izabrani rukometaši dolaze iz tri prvoplasirane momčadi španjolskog rukometnog prvenstva (Ciudad Real, Barcelona, Valladolid).

Najbolji odbrambeni igrač je franuski reprezentativac Didier Denart, dok je pomalo neočekivano za najboljeg trenera izabran Jesus Javier Gonzalez, koji je vodio ekipu Naturhouse La Rioje.

Najbolja sedmorka Asobal lige za 2009./2010. godinu:
golman: Arpad Šterbik, Ciudad Real
lijevo krilo: Juan Garcia, Barcelona
lijevi vanjski: Jerome Fernandez, Ciudad Real
pivo: Julen Aguinagalde, Ciudad Real
srednji vanjski: Raúl Entrerrios, Pevafersa Valladolid
desni vanjski: Laszlo Nagy, Barcelona.
desno krilo: Luca Abalo, Ciudad Real

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.