Iznenađenje u Mostaru: Konjuh bolji od Zrinjskog

Premijer liga za rukometaše

Iznenađenje u Mostaru: Konjuh bolji od Zrinjskog

Adnan Beganović

U prvom susretu 24. kola Premijer lige za rukometaše Konjuh iz Živinica je u Mostaru bio bolji od Zrinjskog (27:26), koji je tako ostao bez izgleda za plasman u Ligu 6.

Gosti iz Živinica u Mostar su došli bez opterećenja i pružili su sasvim solidnu igru. Tokom prvog dijela rukometaši Konjuha su konstantno bili u vodstvu i na odmor su otišli sa četiri gola viška (16:12).

U drugom poluvremenu bude se Plemići, koji rezultat preokreću u svoju korist, ali u neizvjesnoj završnici slavili su gosti.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Smajić sa 8 i Begić sa 6 golova, dok su kod Zrinjskog najučinkovitiji bili Perić i Herceg sa po 6 postignutih golova.

Premijer liga za rukometaše, 24. kolo:
Zrinjski - Konjuh 25:26 (12:16)
Zrinjski: Granić, Čutura, Jurković, Dominiković 1, Ćorić, Perić 6, Delić 1, Anđelić, Zadro 4, Paradžik, Bošnjak, Džeba 2, Puljić, Mandarić 5, Herceg 6, Pehar. Trener: Zoran Dokić.
Konjuh: Kamberović, Pejkušić, Hadžiomerivoić 2, Muhić, Memić 2, Suhonjić 4, Veselčić, Husić 2, Zildžić 2, Smajić 8, Begić 6, Peharić, Suljanjić. Trener: Emir Junuzović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti