Izviđač bolji od Krke, a slabiji od Merkura

Pripremni susreti

Izviđač bolji od Krke, a slabiji od Merkura

Adnan Beganović

Na pripremama za novu sezonu rukometaši Izviđača iz Ljubuškog nakon pobjede i poraza u Hrvatskoj odigrali su dvije utakmice u Sloveniji i također upisali po jedan trijumf i poraz.

Po dolasku u Sloveniju popularni Skauti odigrali su utakmicu u Novom Mestu protiv slovenačke Krke i ubilježili pobjedu 26:22. U ovom susretu u dresu Izviđača najefikasniji su bili Matić sa 10 i Dominiković sa 5 postignutih golova.

U drugom susretu u Sloveniji bosanskohercegovački premijerligaš poražen je od Merkura (20:28), a kuriozitet ovog meča je to da je na semaforu u 50. minuti stajalo 20:20, da bi Izviđač u posljednjih 10 minuta primio osam golova, a niti jedan nije postigao.

Veoma bitno je istači da se na pripremama u Sloveniji stručnom štabu Izviđača pridružio i proslavljeni hrvatski reprezentativac Vlado Šola koji je zadužen za rad sa golmanima. Do kraja priprema Skauti će u Sloveniji odigrati još pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.