Izviđač uspješno otvorio SEHA ligu

Izviđač uspješno otvorio SEHA ligu

Edmir Škorić

Rukometaši ljubuškog Izviđača uspješno su započeli regionalnu SEHA ligu, pobijedivši u 1. kolu rukometaše Sutjeske iz Nikšića s 29:27 (18:13).


Domaći rukometaši prvo su poluvrijeme imali rezultatsku prednost do 5 golova razlike, no u drugom poluvremenu gosti iz Crne Gore su tu razliku smanjili, a do završnice su u više navrata imali i gol prednosti. U dramatičnoj završnici  ipak je pobjeda otišla na stranu Ljubušaka.

Trener Ljubušaka Zdenko Grbavac nakon utakmice je kazao kako su njegovi igrači  u utakmicu ušli s "ogromnim grčem", s obzirom na otvaranje SEHA lige, dok je trener Nikšićana Zoran Kastratović istaknuo kako su njegovi igrači podbacili u taktici te nisu dobro koristili igrača više.

"Bilo je izrazito sparno za igrati. Mislim da smo stali dužni publici i mi i domaćin. Izviđaču čestitam na pobjedi", rekao je trener Sutjeske.

Rukometaši Izviđača u drugom kolu putuju u Šabac gdje ih dočekuje Metaloplastika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.