Izviđač završio pripreme

Izviđač završio pripreme

Edmir Škorić

Rukometaši Izviđaća iz Ljubuškog okončali su pripreme, koje su obavljali u Banjoj Luci, Austriji i Sloveniji.

"Naporno smo radili na pripremama i odigrali dosta utakmica, što mi je dalo bolji uvid u naše trenutne sposobnosti", kazao je u izjavi za Fenu trener Rukometnog kluba "Izviđač" iz Ljubuškoga Zdenko Grbavac nakon što se sinoć vratio s priprema i nastupa na turnirima u Banjoj Luci, Austriji i Sloveniji.    

"Mi smo mlada ekipa, tako da su određene oscilacije u igri normalne, a to se vidjelo na turniru u Banjoj Luci, ali i na utakmicama sa slovensko-austrijske turneje. Ne tražim alibi, ali su sigurno na tim turnirima na našu igru utjecala duga putovanja i jak tempo priprema.

Jasno je da trebamo poboljšati igru i dići je na višu razinu i u  obrani i u napadu. Ja sam siguran da će moji momci u tome uspjeti i da će postizati zapažene rezultate kad se budu igrale utakmice u Europi, Prvenstvu BiH, Kupu BiH i Regionalnoj ligi.

Zbog zgusnutog rasporeda ove godine moramo pažljivo rasporediti snage za sva četiri natjecanja", zaključio je trener Grbavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti