Izvučene grupe Lige šampiona u rukometu

Zagreb s velikanima u grupi

Izvučene grupe Lige šampiona u rukometu

U Beču su sinoć izvučene grupe za rukometnu Ligu šampiona. 

Aktuelni šampion Evrope makedonski Vardar raspoređen je u grupu B, gdje će mu kao nosiocu društvo praviti Veszprem, Kielce, Meškov, Motor, Montpellier, Porto i Kiel.

Drugom predstavniku regiona PPD Zagrebu žrijeb nije bio niti malo naklonjen, pa ga je smjesnio u grupu A sa nekim od najbogatijih klubova Evrope poput Paris Saint-Germaina i Barcelone, a Plinare čekaju još Flensburg, Aalborg, Pick Szeged, Elverum i Celje Pivovarna.

Ovo će inače biti posljednja godina u kojoj će se Liga šampiona igrati u ovakvom formatu, te je pored 'elitnih' grupa, žrijebom određen i sastav grupa C i D.

Plasman u glavnu rundu će, podsjećamo, izboriti tri prvoplasirane ekipe iz grupe, a prvo kolo će se igrati sredinom septembra.

Grupa A:

PSG
Barcelona
Flensburg-Handewitt
Aalborg
Pick Szeged
PPD Zagreb
Elverum Celje
Pivovarna Laško

Grupa B:

Vardar Skopje
Veszprem
Kielce
Meškov Brest
Motor Zaporožje
Montpellier
Porto
Kiel

Grupa C:

Sävehof
Tatran Prešov
Cocks
Eurofarm Rabotnik
Bidasoa Irun
Wisla Plock
Sporting Lisboa

Grupa D:

Dinamo Bukurešt
Čehovski medvedi
Kadetten
Schaffhausen
Kristianstad
Wisla Plock
GOG Gudme

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi