Jaškić pokvario slavlje Kamenici i Veliću

Nexe na korak do senzacije

Jaškić pokvario slavlje Kamenici i Veliću

Adnan Beganović

U derbiju 15. kola hrvatskog rukometnog prvenstva snage su odmjerili Nexe i Zagreb, a nakon 60 minuta rovovske bitke više razloga za slavlje imali su izabranici Nenada Kljajića koji su slavili rezultatom 30:29.

Rukometaši Nexea su mnogo bolje otovorili susret i u 10. minuti imali su pet golova viška (7:2). Međutim, Zagreb se ubrzo stabilizirao, sustigao je prednost domaćih, koji su ipak na odmor otišli sa prednošću od dva gola (17:15).

I na samom početku drugog dijela izabranici bosanskohercegovačkog stručnjaka Kasima Kamenice bili su bolji, te su u 40. minuti imali četiri gola prednosti (22:18), no Zagreb se opet uspjeva vratiti i u 50. minuti golom Tončija Valčića po prvi put dolazi do prednosti (26:25).

U 59. minuti rukometaši Nexea su imali gol viška (29:28), no u posljednja dva napada Špiler i Kopljar pogađaju i donose nezasluženu pobjedu Zagrebu.

Najefikasniji igrač susreta bio je naš reprezentativac Adnan Jaškić sa 8 golova, koji je ujedno i najzaslužniji za trijumf Zagreba, dok je Deni Velić, koji brani boje Nexea, postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.