Jedinstvo na pogon maestralne Zvekić savladalo Osijek
Maestralna Admira Zvekić susret je završila sa 17 golova

Prijateljska utakmica

Jedinstvo na pogon maestralne Zvekić savladalo Osijek

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U drugoj prijateljskoj utakmici pred početak drugog dijela sezone  rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa u Mejdanu su ugostile ekipu Osijeka. U jednoj pravoj revolveraškoj utakmici na kraju slavile su domaće rukometašice rezultatom 32:30(14:12). 

Sjajno su otvorile domaće rukometašice ovaj susret i povele su 7:3, međutim gošće iz Osijeka se konsoliduju i do poluvremena smanjuju prednost na samo dva gola zaostatka. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 14:12.

U drugom poluvremenu igrale su se žestoke odbrane. Gošće iz Osijeka su prijetile u više navrata, ali na kraju morale su pružiti ruku boljem u ovom susretu. Nakon velike borbe pobjedu rezultatom 32:30 zabilježile su domaće rukometašice.

Najefikasnija kod domaćeg sastava bila je Admira Zvekić sa 17 golova dok je Marijana Sorak dodala 4 gola. Gošće iz Osijeka predvodila je Petra Jeršek sa 7 golova, dok se Ivana Zirn zaustavila na 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi