Jedinstvo se žalilo zbog suđenja na Ilidži

Ogorčenje u redovima tuzlanskih rukometašica

Jedinstvo se žalilo zbog suđenja na Ilidži

Adnan Beganović

Upravni odbor ŽRK Jedinstvo uputio je žalbu Komesaru za takmičenje zbog, kako tvrde, lošeg suđenja na posljednjem prvenstvenom susretu u kojem su Tuzlanke poražene od Ilidže.

Čelni ljudi tuzlanskog premijerligaša smatraju da je sudijski par iz Mostara, Džeba i Kolobarić, tendeciozno sudio, te da je isti najodgovorniji za njihov poraz, pa su zbog toga odlučili uputiti žalbu.

U Jedinstvu sudijskom paru iz Mostara najviše zamjeraju neujednačen kriterij kod dosuđivanja sedmeraca i isključenja, a prema njihovim navodima sve je kulminiralo u posljednjih pet minuta susreta kada je Ilidža i sustigla prednost Tuzlanki.

Iz Uprave Jedinstva su ogorčeni i zbog odluke sudija da u 31. minuti isključe iz igre Nerminu Kušmić, navodno zbog psovanja sudija.

U Jedinstvu su svjesni da žalba neće uroditi plodom, ali na ovaj način žele skrenuti pažnju na suđenje na pomenutom susretu uz nadu da se do kraja prvenstva takve stvari neće ponavljati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti