Jicha pet sekundi prije kraja donio pobjedu Kielu

Wetzlar pružio dobar otpor

Jicha pet sekundi prije kraja donio pobjedu Kielu

Adnan Beganović

Rukometaši Kiela stigli su do šeste pobjede iz isto toliko susreta u Bundesligi. Naime, večeras su aktuelni njemački prvaci teže od očekivanog savladali Wetzlar (26:25).

Dosta dobar otpor Kielu je večeras pružio Wetzlar, a samo pet sekundi nedostajalo je ovoj momčadi da se kući vrati s jednim bodom.

U posljednji minut ušlo se pri neriješenim rezultatom (25:25), a pet sekundi prije kraja Jicha postiže pogodak za pobjedu Kiela.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Jicha sa osam, te Vujin sa sedam golova, dok su Tonnesen sa osam, te Hahn sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Wetzlara.

U preostala četiri susreta 6. kola Bundeslige odigrana večeras postignuti su sljedeći rezultati: Fuchse - Minden 32:25, Lubbecke - Flensburg 25:29, HSV - Gumerbach 34:29, Lemgo - Goppingen 32:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.