Bh. kadeti upisali drugi trijumf protiv vršnjaka iz Crne Gore
FOTO: RSBiH

Kontrolna utakmica u Mostaru

Bh. kadeti upisali drugi trijumf protiv vršnjaka iz Crne Gore

H. Zilić

Rukometna kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je odradila pripreme u Mostaru gdje je selektor Alen Hadić mogao vidjeti dosta toga.

Naši momci su odigrali i dva kontrolna duela protiv Crne Gore.

U sinoćnjem meču savladali smo Crnogorce rezultatom 44:28, a danas smo slavili u drugom susretu rezultatom 35:27.

"Crna Gora je nešto bolje otvorila susret i povela da 4:1, da bi u narednim minutama čuvala prednost. Kad su naši momci stigli do izjednačenja 8:8, nakon toga su i poveli sa 9:8. Crna Gora je uspjela vratiti prednost na svoju stranu i povesti sa 13:12 i 14:13, ali naši kadeti na odmor odlaze s prednošću od 15:14.

U nastavku meča prednost BiH je konstantno rasla i Crnogorci nijednom više nisu vratili meč u egal, te je naš tim upisao novu pobjedu", stoji u izvještaju RSBiH.

Za BiH su igrali: Kadrić 4, Cvitanović 2, Hadžić 7, Halilović 5, Katić 2, Perić 6, Delić, Filipović, Avdić 3, Hadžimuhamedović 6, Ćorić, Raguž, Bristrić, Vukmir, Lugavić, Vujadinović, Bošnjak, Mulavdić.

Oglasi

Aktiviranje omladinskih selekcija je potez za pohvalu od strane RSBiH.

Dugo vremena nismo imali aktivne i ažurne omladinske selekcije i nadamo se da je ovo početak jedne drugačije priče.

Evidentno je da imamo talentovanu generaciju rukometaša koju treba čuvati i s kojom treba raditi.

Bez kontinuiranog rada u omladinskim selekcijama teško se stvara baza za seniorski tim.

Nadamo se da od ove godine pušu neki novi vjetrovi u bh. rukometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije