Kadetten se revanširao Savenhofu

Liga prvaka za rukometaše

Kadetten se revanširao Savenhofu

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Lige pravaka za rukometaše odigrana su tri susreta, a u grupi A u kojoj igra i naš prvak Bosna, Kadetten je na domaaćem terenu savladao Savenhoff (40:32), te mu je na taj način uzvratio za prošlosedmični poraz (31:25).

Najefikasniji kod Kadettena bili su Graubner sa 11, te Starczan sa 7 i Uršić sa 6 golova, dok su kod Savenhofa najučinkovitiji bili Berggren sa 8, te Nielsen sa 6 golova.

Čehovski Medvedi su u grupi B savladali Bjerringbro (30:23), a do pobjede su rusku momčad vodili Čipurin sa 8, te Šelmenko sa 5 golova, dok je sa 7 postignutih golova kod Bjerringbroa najefikasniji bio Petersen.

U grupi C rumunska Constanta je bila bolja od makedonskog Metalurga (20:19). Sa po 4 gola najefikasniji kod Constane bili su Csepreghi i Toma, dok je Mojsovski kod Metalurga postigao 5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.