Kakanj treći na Sjeveru

Prva liga rukometaša

Kakanj treći na Sjeveru

U posljednjem kolu Prve lige FBiH - Sjever, rukometaši Kaknja zabilježili su 18. pobjedu i treću prvenstvenu sezonu od reaktiviranja završila na visokom, trećem mjestu, što je, nema sumnje, pravi podvig ovog mladog i izuzetno perspektivnog tima.

Rukometaši Kaknja prosto su deklasirali nemoćne goste iz Tešnja. Pobjeda od 19 golova razlike to najbolje potvrđuje. Bila je to rapsodija momaka u zelenim dresovima, koji su se na najljepši način oprostili od vjernih navijača i sezone koja im je donijela pregršt radosnih trenutaka.

Igrači Kaknja odlično su otvorili utakmicu, stekli veliku prednost i na odmor otišli sa prednosti od 12 golova razlike, što je bila najava pravog potopa Tešnjaka.Podatak da su gosti prvi put savladali raspoloženog golmana Ramića tek u 10.minuti kazuje s kakvom su ozbiljnošću i profesionalnim pristupom "Zeleni" ušli u ovaj meč. Premda je u nastavku utakmice trener Amitović većim dijelom koristio usluge rezervista, rezultat se povećavao i na kraju okončao sa uvjerljivih 37:18. Treba istaći odličnu igru bekova Dine Sabljakovića i Kenana Durakovića, koji su postigli po 8 golova, te golmana Adnana Fejzovića koji je branio cijelo drugo poluvrijeme i imao čak 12 odbrana, dvije više od  Huseina Ramića,koji je sa 3 odbranjena sedmerca na početku utakmice u znatnoj mjeri doprinio zaostatku gostiju, koji su pognute glave napustili "grad rudara".

Kakanj - Bosna TS (Tešanj) 37:18 (18:6)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 150.Sudije: Džemal Čedić i Anis Duraković(oba Sarajevo). Delegat: Haris Bradarić (Maglaj).

KAKANJ:
Husein Ramić, Adnan Fejzović, Denis Suljević 1, Dino Sabljakovcić 8, Kenan Zaimović 1, Semir Čeliković, Jasmin Rojo 1, Edin Velispahić 3, Nermin Delić 4, Kenan Duraković 8, Eman Kahvedžić 5, Namik Semić 1, Nedžad Zaimovcić 5. Trener: Almir Amitović.

BOSNA TS (Tešanj)
: Srđan Maksimović, Haris Isaković, Damir Sučić, Mirsad Srkalović, Armin Omahić, Avdija Adžamija 7, Zlatko Isaković., Veselin Simić 1, Amir Delamić, Milan Sušić 9, Darijo Tucaković 1, Kenan Čusto, Armin Sinanović, Amin. Trener: Zoran Petričević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.