Kakanjcima derbi Prve lige-Sjever
Nedžad Zaimović i Husein Ramić

Kakanjcima derbi Prve lige-Sjever

Derbi 24. kola Prve rukometne lige FBiH-Sjever zasluženo je pripao rukometašima Kaknja.

Domaći su zablistali tek u drugom poluvremenu. Razigrali su se mladi Kenan Duraković i iskusni Nedžad Zaimović, koji su ukupno postigli 21 gol i njima pripada najveća zasluga za ovaj trijumf.Treba istaći i odlične odbrane golmana Ramića u drugom dijelu utakmice, što je donijelo preokret u igri domaćeg tima, kojem je trebalo skoro pola sata da konsolidira redove i zaustavi neugodne goste. Naime, u prvom poluvremenu gosti iz Banovića bili su potpuno ravnopravan protivnik, u pojedinim segmentima i dominantniji. Dosta muke odbrani Kaknja zadali su Dejan Ivanišević i Kenan Rahamanović, koji su postigli 16 pogodaka, jedan više od svih ostalih igrača Banovića.

Ovom pobjedom Kakanj se revanširao ekipi Banovića za jesenji poraz (24:29) i pretekao ih na tabeli sa realnim izgledima da pobjedama u preostala dva kola (Krajina u Cazinu i Bosna TS u Kaknju) ostanu na trećem mjestu.

Treba istaći veliku podršku publike,među kojima su bili skoro svi igrači Košarkaškog kluba Kakanj, što je za svaku pohvalu.

Utakmicu su veoma dobro vodili premijerligaški suci Šabić i Kamberović,od kojih je ovaj posljednji komesar takmičenja Prve lige-Sjever.

RK Kakanj - RK Banovići 39:30

Sportska dvorana u Kaknju. Gledatelja 300. Sudije: Nermin Šabić(Gračanica) i  Senad Kamberović (Živinice). Delegat: Hamid Džendžanović(Sarajevo).

KAKANJ: Husein Ramić, Adnan Fejzović, Kenan Zaimović, Denis Suljević 3, Dino Sabljaković 2, Jasmin Rojo 1, Edin Velispahić 5, Semir Fejzović 1, Nermin Duraković, Antonio Hrgota 1, Kenan Duraković 9, Eman Kahvedžić 3, Namik Semić 2, Nedžad Zaimović 12.Trener: Almir Amitović.
BANOVIĆI: Inel Avdić, Almin Bojić, Alen Brčaninović 6, Edis Rahmanović 5, Bakir Jahić 2, Kenan Rahmanović 9, Dejan Ivanišević 7, Mirza Kavazović, Kadrija Morić 1, Edin Muhić.
Trener: Omer Herić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.