Kakva šteta: Borac pao u zadnjim sekundama

SEHA liga

Kakva šteta: Borac pao u zadnjim sekundama

Adnan Beganović

U 17. kolu Regionalne lige rukometaši bh. predstavnika, Borca iz Banja Luke, u Skoplju su bili na korak do senzacije, no favorizirani Metalurg je na kraju uz dosta sreće slavio sa 26:25.

Izabranici Dragana Markovića u Skoplju su pružili sjajnu partiju, no ovaj put sreća im je okrenula leđa. Domaći su slavili sa 26:25, a pobjedonosni pogodak postigli su u posljednjim momentima utakmice.

Sjajno su rukometaši Borca otvorili utakmicu i poveli su sa 4:1. No, domaći su ubrzo stigli do poravnanja i do kraja prvog dijela imali su prednost od jednog do dva gola, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:12 za Metalurg.

U drugom dijelu su izabranici Line Ćervara ubacili u brzinu više i u dva navrata su imali prednost od četiri gola, no rukometaši bh. predstavnika nisu se predavali i u 60. minuti su preko Đukića došli do poravnanja (25:25). Međutim, u posljednjem napadu Mojsovski pogađa za veliko slavlje domaćih rukometaša.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Naumče Mojsovski sa 8, te Kozlina sa 6 golova, dok su kod Borca najefikasniji bili Đukić sa 6, te Trivundža sa 5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije