Kalenić nema od koga naplatiti dug

RK Željezničar bivša Uprava zavila u crno

Kalenić nema od koga naplatiti dug

A. Beganović

Nekadašnjem rukometašu Željezničara, Goranu Kaleniću, sarajevski klub duguje 32.000 KM. Goran se za svoj novac protiv bivšeg rukovodstva Željezničara borio pred Opštinskim sudom u Sarajevu i dobio pravosnažnu presudu u svoju korist. Ipak i nakon sedam godina ne može naplatiti zarađeno.

„Potpuno mi je neshvatljivo da klub koji i danas igra u prvoj i drugoj ligi BiH za pravosudne organe ne postoji. Oni nemaju adresu ni validan bankovni račun, tako da ne postoji način na koji im se može uručiti sudski nalog“, rekao je Kalenić za Euro Blic.

Kada je vidio da i pored sudske odluke neće dobiti novce, Kalenić je pokušao i sam da stupi u kontakt sa bivšim čelnicima Željezničara.

„Išao sam na njihove utakmice, međutim tada sam tek shvatio sa kim imam posla. Moje kolege, igrači su prolazili pored mene bez hrabrosti da me pogledaju u oči, a čelnici su praktično bježali po dvorani, kako se ne bi susreli sa mnom“, ističe Kalenić.

U međuvremenu Željezničar je praktično ostao bez rukovodstva. Klub zvanično nije ugašen, ali njim bez uprave rukovodi vlasnik sponzorske firme Extrem Inžinjering, Dragomir Bulajić, koji kaže da je ranije rukovodstvo ostavilo velike dugove.

„Lično smatram da su raniji rukovodioci upropastili ovaj klub i da treba krivično da odgovaraju za svoje postupke. Jako dobar primjer je slučaj našeg bivšeg igrača Kalenića“, kaže za Euro Blic Bulajić.

Bulajić tvrdi da je u klub kao sponzor uložio preko 470.000 KM, te da se isključivo zahvaljujući njemu Željezničar još uvijek živ.

„Međutim, bez obzira na sve, ja ne mogu preuzeti ranije obaveze kluba, jer bi tek tada nastupila propast. Svi treba da shvate da je Željo pastorče i da je sramota šta su neodgovorni pojedinci uradili ovom klubu“, dodao je Bulajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.