Karabatić i Guigou srušili Nantes

Rukometno prvenstvo Francuske

Karabatić i Guigou srušili Nantes

A. Beganović

U okviru 10. kola rukometnog prvenstva Francuske, Montpellier je na gostovanju savladao Nantes (33:29).

U derbiju 10. kola francuskog rukometnog prvenstva u kojem su snage odmjerili do ovog kola trećeplasirani Nantes i četvrtoplasirani Montpellier, slavili su gosti sa 33:29.

Montpeller su do nove pobjede vodili Nikola Karabatić i Michael Guigou. Oba pomenuta rukometaša postigla su po sedam golova, a dobru partiju pružio je i Dragan Gajić, koji se zaustavio na šest golova. Robin Mickael imao je 13 uspješnih intervencija.

S druge strane, kod Nantesa najefikasniji su bili Valero Rivera sa devet, te Peno Jorge Maqueda sa osam golova, dok su Arnaud Siffert i Marouene Magaiez zajedno imali osam uspješnih intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.