Karabatić napušta Kiel, ide kod Noke?

Obostrana želja za nastavak saradnje

Karabatić napušta Kiel, ide kod Noke?

Adnan Beganović

Član francuske rukometne reprezentacije i sigurno najbolji rukometaš današnjice, Nikola Karabatić, želi napusti njemačke Kiel.

Na svojoj internet stranici Nikola Karabatić je izjavio da želi u nastavku karijere ponovo raditi sa svojim bivšim trenerom Zvonimirom "Nokom" Serdarušićem.

Zvonimir Serdarušić je u Kielu proveo 15 godina u kojima je ovaj njemački rukometni klub 11 puta odveo do naslova njemačkog prvaka, 5 puta do titule pobjednika Kupa, te do jednog naslova u Ligi prvaka.

Najbolji svjetski rukometaš izjavio je da je pri potpisu za Kiel 2005. godine bio sretan što dolazi u veliki klub ali da je najveći razlog njegovog dolaska u Njemačku Zvonimir Serdarušić, te da ponovo želi sarađivati sa ovim velikim stručnjakom.

Noka je danas trener Lowena i njegova prva želja pri potpisu ugovora za ovaj ambiciozni klub bio je dolazak Karabatića. Njemački mediji prenose da je uprava Lowena spremila ponudu od milion eura za francuskog reprezentativca i da će sve učiniti da ponovo sastave ovog sjajnog rukometaša i veliku trenersku živuću legendu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.