Karabatić se oglasio putem Facebooka

Reakcije na optužbe

Karabatić se oglasio putem Facebooka

M. Maksimović

Nakon što se klupko vezano za kladioničarsku aferu počelo odmotavati, braća Karabatić, pogotovo Nikola nisu kontaktirali novinare, njihove izjave su uglavnom prenosili njihovi advokati. 

Dan nakon što je podignuta optužnica, Nikola koji se uz plačenu kauciju brani sa slobode se javnosti obratio putem Facebooka...

 

"Dosad sam šutio. Dugujem vam par riječi. Jesam li se kladio? Ne, nisam, ja se ne kladim. Je li se moja djevojka kladila? Da. Zašto se kladila? Ona je dvije godine pratila igre Montpelliera i sasvim je znala našu situaciju. Već smo osvojili prvenstvo, pet ključnih igrača je bilo povrijeđeno i izgubili smo u Nimesu. A protiv Cessona smo igrali u gostima u vrućoj atmosferi koju su napravili. U tim uslovima bili smo jako oslabljeni.

 

Ovakve ozbiljne optužbe za varanje me jako ljute. Optužiti me za prevaru i namještanje i dati novinama materijala je nedopustivo! Optužuju i mene i mog mlađeg brata da smo namještali, a nismo ni igrali tu utakmicu, prozvali su nas lopovima... nemam riječi.

 

Cijeli svoj život sam posvetio rukometu, od malih nogu. Uvijek se borio za ovaj sport, a sada se naći u ovakvoj situaciji za mene je noćna mora.

 

Hvala vam svima na podršci koju mi dajete, to mi pruža utjehu u ovim teškim trenucima.

 

NIKO" 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.