Karačićev Meshkov zamalo iznenadio Kiel

Dva gola Ivana Karačića protiv Kilea

Karačićev Meshkov zamalo iznenadio Kiel

U rukometnoj Ligi prvaka odigrane su četiri utakmice trećeg kola. Kiel je nakon poraza u Zagrebu, zamalo ostao bez bodova i u Bjelorusiji.

Meshkov Brest je bio blizu vrijedne pobjede, ali su gosti na kraju slavili 24:25. Pálmarsson je bio strijelac presudnog gola za 23:35 u samoj završnici utakmice. Ivan Karačić je postigao dva gola, Babichev četiri, Vujin kod Kiela šest.

U grupi A je KIF Kolding je skandinavskom okršaju slavio protiv švedskog Alingsasa 19:23. Prvo ime u danaskom sastavu bio je Andersson sa šest golova. Šveđani su imali Claara sa pet. Utakmicu u Alingsasu su vodili Amar i Dino Konjičanin.

U grupi C bodove sa gostovanja kući nose i rukometaši Celja. Slišković sa devet i Zarabec sa osam golova su najzaslužniji za pobjedu 35:30 protiv Chekhovskih Medveda. Rusima nisu pomogli Kovalev i Zhitnikov sa svojih 16 golova (8+8).

Malo iznenađenje predstavlja trijumf Kadetten Schaffhausena nad francuskim Dunkerqueom u grupi D. Gosti nisu mogli zaustaviti raspoloženog Lingera koji je do kraja utakmice zabio 11 golova za slavlje svoje ekipe 25:23. U poraženoj ekipi Soudry se šest puta upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti