Katarin u derbiju bolja od Ilidže

Premijer liga za rukometašice

Katarin u derbiju bolja od Ilidže

Adnan Beganović

Sa sinoćnjje dvije utakmice počela je nova sezona u Premijer ligi za rukometašice. U derbiju kola Katarina je u duelu sa Ilidžom opravdala ulogu favorita i na kraju je zasluženo slavila (29:27), dok su Jedinstvo iz Brčkog i Ljubuški podijelili bodove (21:21).

U derbiju 1. kola rukometašice Katarine savladale su Ilidžu. Tokom cijelog susreta Mostarke su imale rezultatsku prednost, pa je njihova pobjeda sasvim zaslužena.

Kod Katarine najefikasnije su bile Ljulje sa 6, te Vrdoljak i Turudić sa po 5 golova, dok su kod Ilidže najučinkovitije bile Mujagić sa 8 i Ribić sa 5 golova.

U drugom sinoćnjem susretu nije bilo pobjednika. U dosta neizvjesnoj završnici Jedinstvo iz Brčkog i Ljubuški su podijelili bodove (21:21).

Premijer liga, 1. kolo
Katarina - Ilidža  29 : 27 ( 15 : 13 )
KATARINA: A.Sojak, M.Boras 1, N.Bilić 1, M.vidović 1, I.Andačić, M.Vrančić, A.Vrančić 4, N.Ljolje 6, A.Turudić 5, M.Arapović, K.Knezović 3, K.Mikulić  3, D.Vrdoljak 5, K:Jovanović, N.Jarak, K.Čarapina. Trener: Milenko Avdalović
sedmerci: 6/3
isključenja: 10 minuta
ILIDŽA: A.Buzo, J.Pavlović 2, A.Šabić, A.Imsirović, I.Brutus3, E.Hadžiselimović 2, E.Mujagić 8, N.Ribić 5, A.Omanović 1, I.Škaljić 2, A.Pjano 4, A.Muhić, A.Merdžanić. Trener: Adem Bašić
sedmerci: 4/4
isključenja: 10 minuta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.