Katastrofa Slovenije protiv Norveške, pobjede Japana i Švedske
FOTO: IHF

Svjetsko prvenstvo za žene

Katastrofa Slovenije protiv Norveške, pobjede Japana i Švedske

E. Oštraković

Ženske rukometne reprezentaciej Japana, Švedske i Norveške ostvarile su pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Rukometašice Japana bile su favorit u utakmici protiv Konga, te su na kraju ostvarile sigurnu pobjedu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u njihovoj dominaciji, te su imali prednost od 17:9, a u drugom dijelu su samo potvrdile pobjedu. Konačan rezultat bio je 28:16.

Švedska je dosta lako ostvarila pobjedu protiv Kine. Sve je bilo gotovo već nakon prvog poluvremena kada je Švedska vodila sa 16:7.

U drugom poluvremenu malo su stale Šveđanke, ali na kraju je i to bilo dovoljno za pobjedu od 13 razlike. Rezultat je bio 32:19.

Reprezentativke Slovenije sa čak 16 razlike poražene su od Norveške. Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, te su Norvežanke otišle na odmor sa vodstvom od 13:12.

A onda se desio neshvatljiv pad u igri Slovenki, koje su na kraju poražene sa čak šesnaest razlike, a bilo je 36:20.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi