Katastrofa Studenata u Zagrebu

Liga prvaka za rukometaše

Katastrofa Studenata u Zagrebu

Adnan Beganović

Rukometaši Zagreba su u 7. kolu grupe D Lige prvaka sa ubjedljivih 34:15 svladali našeg šampiona Bosnu BH Gas.

Od samog početka utakmnice izabranici Nenada Kljajića pokazali su Sudentima ko je gazda u Areni i već u 10. minuti na semaforu je stajalo 6:1 u korist domaćina.

Popularni Studenti su na terenu djelovalo izgubljeno, a posebno se to odnosi na periode igre  kada su imali igrača više, a Zagrebaši su svaku grešku znali kazniti, pa je njihova prednost iz minuta u minut rasla. U 20. minuti ona je iznosila sedam golova razlike (12:5), da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 16:8 za hrvatsku momčad.

Početkom drugog dijela na terenu je postojala samo jedna momčad i to ona domaća. Studenti su griješili kao početnici, a domaći su iz kontranapada nemilosrdno punili mrežu Sandra Uvodića, a je tako u 40. minuti Zagreb imao prednost od 12 golova (22:10), dok je deset minuta kasnije na semaforu stajalo 29:11.

Do kraja utakmice trener Zagreba pružio je priliku i nekim mlađim igračima, no rukometaši bh. predstavnika ni to nisu uspjeli iskoristiti, odnosno prednost domaćih nisu uspjeli smanjiti.

Sve u svemu, najlošije izdanje Studenata u Ligi prvaka, no uprkos tome naš predstavnik će sam odlučivati o svojoj sudbini i to početkom iduće godine kada u Sarajevu gostuju St.Petersburg i Constanta.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Karačić sa 5 golova, po 2 su postigli Mesarić, Raković i Divković, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Pažin, Pucelj, Kapisoda i Vražalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.