Kaustik uoči Bosne u seriji pobjeda

Uoči osmine finala Kupa pobjednika kupova

Kaustik uoči Bosne u seriji pobjeda

Protivnik aktuelnog prvaka BiH Bosne Sunce osiguranje u osmini finala Kupa pobjednika kupova ruski Kaustik u posljednje vrijeme igra u velikoj formi.

U okviru 13. kola ruske rukometne Superlige, Kaustik je sa tri gola razlike (26:23) savladao u Volgogradu Nevu iz St. Petersburga i tako stigao na samo dva boda zaostatka za trenutnim liderom ruskog prvenstva, „strašnim“ Čehovskim Medvedima.

Ono što bi moglo biti zabrinjavajuće za „studente“ jeste činjenica da je Kaustik u 13 do sada odigranih kola ruskog prvenstva zabilježio čak 12 pobjeda, uz samo jedan poraz.

S druge strane, međutim, ohrabruje i igra prvaka Bosne i Hercegovine u pripremnim utakmicama u kojima su padali crnogorski i slovenački klubovi, pa je za očekivati da susreti između Bosne i Kaustika ponude vrhunski rukomet.

Prvi susret osmine finala Kupa pobjednika kupova između Bosne Sunce osiguranje i Kaustika na programu je 13. februara u Sarajevu, dok je drugi susret dva dana poslije (15. februara) također u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti