Kažnjen Zrinjski i učesnici u tučnjavi

Alpeza nije imao milosti

Kažnjen Zrinjski i učesnici u tučnjavi

A. Beganović

Šesto kolo Premijer lige za rukometaše obilježili su incidenti na kraju utakmkice Zrinjski - Krivaja, koju su domaći rukometaši riješili u svoju korist rezultatom 26:25.

Po završetku pomenute utakmice došlo je do tučnjave igrača Zrinjskog i Krivaje, a komesar takmičenja Zdenko Alpeza oštro je reagovao.

Naime, Alpeza je kaznio organizatora utakmice, RK Zrinjski, koji će naredne dvije utakmice igrati van Mostara i to u gradu koji je od Mostara udaljen najmanje 30 kilometara. Zrinjski će u kasu saveza morati uplatiti i 1.000 KM.

Kazne su izrečene i učesnicima incidenta i to:

Ronald Zubac (Zrinjski) - zabrana igranja na narednih pet utakmica
Dragan Pehar (Zrinjski) - zabrana igranja na naredne tri utakmice
Dario Zadro (Zrinjski) - zabrana igranja na naredne tri utakmice
Almir Alić (Krivaja) - zabrana igranja na naredne dvije utakmice
Ajdin Selimbegović (Krivaja) - zabrana igranja na naredne tri utakmice
Dino Zvekić - (Krivaja) - zabrana igranja na naredne dvije utakmice
Nermin Bašić (Krivaja) - zabrana igranja na narednoj utakmici

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.